Aankondiging | Lezing Bibliotheek Deventer

vrijdag 7 juni (15.30 uur tot 17.00 uur)
Bibliotheek Centrum, Tuinkamer, Stromarkt 18 in Deventer

Kinderen van ouders met een psychiatrisch probleem maken een andere jeugd door dan kinderen die dit niet meemaken. Deze lezing geeft informatie aan iedereen die hierin geïnteresseerd is.

De boekpresentatie ‘Het Oordeel Voorbij’, van Silvia Rikmanspoel gaat over de eenzaamheid als KOPP-kind, de verwerking en de weg naar herstel. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychiatrische Problemen. Vaak wordt gezegd dat een kind vergeet en verder speelt, maar is dat wel zo? Iedere ervaring vormt je en maakt dat je bepaalde keuzes maakt op je levenspad.

Aansluitend aan de boekpresentatie vertelt Novya Landegent, preventiewerker van Impluz, Dimence Groep over ondersteuningsmogelijkheden voor KOPP-kinderen.

In haar zeer persoonlijke boek ‘Het Oordeel Voorbij’ maakt Silvia Rikmanspoel de bekende pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Ze had een moeilijke jeugd. Als kind groeide ze op met een depressieve moeder. Silvia ontwikkelde een eetstoornis. Ze noemt de ziekte haar metgezel, die jarenlang met haar meereisde op haar levenspad. Na de 900 km lange pelgrimstocht wist ze haar “stille vriend” voorgoed achter haar te laten. Ze vertelt haar over haar ervaringen: over haar verleden als KOPP-kind, het ontstaan en overwinnen van haar overlevingsstrategie -boulimia nervosa- en haar Camino-ervaringen.

Deelname is gratis. Aanmelden via Impluz, preventie: of telefonisch: 0570 – 604900.

Deze informatiebijeenkomst komt tot stand door samenwerking tussen de Bibliotheek Deventer en Impluz. Impluz, onderdeel van Dimence, geeft preventief voorlichting over actuele themaś in de GGZ. De activiteit wordt georganiseerd onder het thema van de maand juni ‘(in)spanning’.

Bibliotheek Deventer

Algemene aankondiging lezing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *