Ervaringsverhaal de Koningshoek

De Koningshoek is een plek waar de praktijken van Anita Korte (Natuurkracht – Praktijk voor klassieke homeopathie), Ans van der Fels (Studio36, Praktijk voor Natuurzuivere Schoonheid) en Ewald Hams (Osteopathie) gevestigd zijn.

Anita en Ans hadden mij gevraagd mijn verhaal te delen in de Koningshoek, omdat het raakvlakken heeft met de visies van hun praktijken. Enkele weken later was het zover: mijn tweede lezing naar aanleiding van het boek. Er hadden zich maar liefst achttien mensen, waarvan voornamelijk cliënten van de Koningshoek, opgegeven en rond 19.30 uur stroomde iedereen binnen. Waarna men plaats nam aan de grote tafel in de ontvangstruimte, waar de heerlijke kruidenthee van Anita en de raw food hapjes van Emilija Tornij klaarstonden. Op een andere tafel hadden we een aantal spullen van de Camino, waaronder mijn rugtas, notitieboekjes en mijn wandelschoenen uitgestald zodat geïnteresseerden er in de pauze een blik op konden werpen.

Nadat ik mijzelf had voorgesteld, begon ik met het vertellen van mijn levensverhaal vanaf mijn geboorte, het ontstaan van de eetstoornis, leven met een eetstoornis, het herstel en het lopen van de Camino. Tussendoor las ik fragmenten uit mijn boek voor om daarmee de ervaringen die ik puur vanuit mijn gevoel beschreven had, te delen met de aanwezigen. Tussendoor werden vragen gesteld, waardoor het gesprek op gang kwam en ervaringen met elkaar werden gedeeld.

Sanne en ik kijken terug op een geslaagde avond bij de Koningshoek en willen Anita en Ans bedanken voor hun gastvrijheid en de heerlijke kruidenthee. Ook Emilija Tornij bedanken wij voor de heerlijke, gezonde hapjes die ze beschikbaar stelde. De opbrengst van de vrije gift zal ten goede komen aan Dalisay Recovery, een stichting die zich hard maakt voor een inloophuis waar mensen met een eetstoornis terecht kunnen. Deze stichting is opgericht door de ouders en broer van Dalisay, een meisje dat naar aanleiding van de vreselijke eetstoornis anorexia nervosa is overleden.