Totstandkoming van het boek

Na mijn Camino groeide de behoefte mijn camino-ervaringen te delen met de mensen om mijn heen. Ik wilde iedereen laten horen, zien en voelen hoe geweldig deze tocht voor mij was geweest en wat het mij had opgeleverd. Vol goede moed ben ik begonnen met het uitwerken van mijn reisverslagen. Maar het liep niet en het koste mij moeite er een mooi verhaal van te maken. Ik ben geen opgever, maar na een aantal pogingen heb ik het idee laten varen.

Tot het moment dat me verteld werd dat een dochter van bekenden kampte met boulimia nervosa. Vanaf die dag heb ik het schrijven weer opgepakt. Ik beschreef hoe ik deze ziekte, verslaving, vriend en metgezel jarenlang bij me heb gedragen. Ik kroop terug in de momenten van vroeger en verwoordde hoe ik het als kind ervaren heb op te groeien bij een moeder die regelmatig depressief was. Hoe ik het verleden een plek heb gegeven en uiteindelijk de eetstoornis achter me heb gelaten. De emoties die gedurende het schrijfproces naar boven kwamen, wandelde ik van mij af. Ik was mijn eigen wandelcoach. Tijdens het schrijven werd mijn geduld keer op keer op de proef gesteld: ik wilde sneller, maar dat ging niet. Alles kent zijn tijd.

Toen ik mijn verhaal beschreven had, heb ik het Sanne laten lezen. Doodeng. Hoe was het voor haar om mijn verhaal te lezen. Haar reactie was positief en een stimulans om verder te gaan. Vanaf dat moment zijn we samen verder op pad gegaan. Sanne nam de vormgeving en de website voor haar rekening. Nieuwe ideeën werden geboren en ten uitvoer gebracht. Geweldig trots zijn we op het eindresultaat: een prachtig boek dat door iedereen gelezen mag worden. Met ‘Het Oordeel Voorbij’ hoop ik jou te inspireren op je eigen pad, taboes te doorbreken en openheid te creëren. Via mijn website nodig ik je uit eigen ervaringen te delen en daarmee ‘het gesprek’ verder op gang te helpen.

1 reply to Totstandkoming van het boek

  1. Lieve Silvia,

    Ik ga je boek lezen.
    Ik ben heel erg benieuwd .
    Liefs Petra

Comments are closed.